Jak mrozić szokowo
Komora szokowego mrożenia umożliwia prawie natychmiastowe zamrożenie bardzo dużej ilości mięsa, warzyw, owoców albo innych produktów bez zmiany ich wyglądu. Klientom zależy dzisiaj na tym, ażeby mrożone produkty wyglądały omal tak, jak świeże, co jest jednym z elementów i ch późniejszej atrakcyjności. Szokowa forma mrożenia umożliwia osiągnięcie takiego efektu. Mrożenie metodą szokową na starcie wymaga wyższych nakładów energii, niemniej jednak ostatecznie jest tańsze, dlatego że cały proces mrożenia zostaje skrócony i produkty są szybciej gotowe do dalszego przechowywania albo transportu, a firma może w tym okresie czasu wygenerować więcej mrożonek. Szokowa forma mrożenia idealnie sprawdza się w biznesie owocowo-warzywnej, gdzie produkty można zamrozić relatywnie szybko i w opakowaniach wyglądają one de fakto bardzo dobrze. Mrożenie szokowe to forma tańsza niż inne, gdyż ostatecznie używa mniej energii. Ta metoda jest obecnie stosowana bardzo często, co pokazuje, jak jest skuteczna.
Polecam: komory szokowego mrożenia.